NYHETER

10-årsjubileum og Krs FK æresmedaljer til idrettsjefen og idrettsrådet

I anledning klubbens 10-års jubileum ønsket vi å rette en stor takk til idrettssjef Terje Abrahamsen i Idrettsetaten og daglig leder i Idrettsrådet, Geir Thorstensen.  De har begge gitt klubben utrolig god støtte, med imøtekommenhet og positiv innstilling til de mange henvendelser, søknader og initiativ som vi har fremmet i løpet av de 10 årene klubben har vært aktiv.

Krs FK har derfor tildelt dem æresmedaljer som takk og anerkjennelse av deres viktig roller som klubbens gode støttespillere i 10 år. 

Liste over mottagere av Krs FK æresmedaljer:

 1. Ordfører Harald Furre (ifm Nordisk Sabelmesterskap (NDM) 2017 i Kristiansand)
 2. Vennskapsby-koordinator Trine Marit Aasen (ifm NDM 2017 og Krs FKs utvekslinger med Orleans fekteklubb)
 3. Judith Molka-Danielsen, leder Molde Fekteklubb (ifm NDM 2017)
 4. Fektemester Ton Hazes, Molde Fekteklubb (ifm NDM 2017)
 5. Nicolai Amador, Krs FK (ifm NDM 2017)
 6. Bjørn Olsen, Krs FK (ifm NDM 2017)
 7. Auen Labdon, Krs FK (juleavslutning 2017, premie)
 8. Ask Aspholm, Krs FK (juleavslutning 2017, premie)
 9. Idrettssjef Terje Abrahamsen, Kristiansand Idrettsetat (2019)
 10. Geir Thorstensen, Kristiansand Idrettsråd (2019)

Den positive, lokale støtten fra Terje og Geir, som inkluderer deres arbeid for gode treningsforhold for klubbene i Kristiansand, i vårt tilfelle en lys og trivelig fektesal på Idda, har vært med på å holde motivasjonen oppe når vi har utfordringer både med trenermangel og møtt motstand fra Norges Fekteforbund til våre krav om likeverdige utviklingsmuligheter for sabel- og florettfekting.

NRK artikkel om Fekteforbundets «våpen-diskriminasjon»

Sabel- og florettfekting er to OL-grener av fektesporten som i Norge døde ut i slutten av 1980-årene.  Krs FK gjennopplivet disse grenene da vi startet klubben i 2009, men selv etter 10 år med mange gode aktiviteter, mye innsats og høydepunkt i klubbens historie med Nordisk Sabelmesterskap 2017 på Idda (NRK Videoreportasje om NDM 2017), ligger norsk sabel- og florett-miljø svært langt etter f.eks. Danmark og Sverige, hvor fekteforbundene har bygd opp landslag og kompetanse innen florett og sabel.

Et lyspunkt er at fektemester Ton Hazes tok et viktig valg i 2016, ved å legge ned sitt arbeid med kårde og starte opp med sabelfekting i sin klubb, Molde Fekteklubb.  Dermed fikk et lite norsk sabelmiljø en stor ressursperson med mye energi og profesjonell fektetrener-kompetanse, og Krs FK fikk en samarbeidsklubb i Norge for videre arbeid med å utvikle norsk sabelfekting.

 

 

Reklamer

Uttatt til senior sabel-EM 2018

Gratulerer til tidligere Krs FK-fekter Andjelika Pejic (18), som er tatt ut til Serbias senior damelandslag for Fekte-EM 2018

Screenshot 2018-06-14 at 13.38.49.pngAndjelika startet med sabelfekting i Krs FK i 2014, etter skolekurs høsten 2012 , støttet av Kristiansand Idrettsråds «Storby-prosjekt».  Hun har nylig flytte tilbake til Serbia, der hun skal starte universitetsstudier til høsten.

Andjelika har tidligere deltatt i kadett-EM i 2016, og dette er første gang hun deltar i seniorklassen, der hun skal fekte både i individuell klasse og lagfekting.

Vi i Krs FK er stolte og glade på Andjelikas vegne over støtten hun får fra serbisk fekteforbund, og mulighetene i Serbia til å utvikle seg videre i sabelfekting.  Vi ønsker deg et stort lykke til, Andjelika!

Norge har dessverre kun landslag og deltagelse i kårdefekting. For sabel – og florettfekting pleier vi derfor å heie på våre nordiske naboer, f.eks. Danmark som har utviklet florettfektere som har hevdet seg på internasjonalt nivå de siste årene.  Vi heier også på franske og ungarske fektere på bakgrunn av klubbens mangeårige samarbeid med ungarske gjestetrenere, og vennskapsbånd til Orleans fekteklubb.

Video og intervju med Andjelika, fra serbisk damelandslags oppkjøring til EM 2018:

https://www.slobodnaevropa.org/a/29274906.html

Live-sendinger fra fekte-EM 2018:

https://www.eurofencingns2018.com/index.php/en/2015-10-27-07-35-27/live-streaming

 

Fekteutstyr og fektelisens/ forsikring

For å delta på ordinære treninger i Krs FK, må medlemmer som minimum ha grunnutstyr.

For å sparringsfekte med elektronisk scoring må man i tillegg ha «treningskonkurranse-utstyr».

Grunnutstyr består av:

 1. fektejakke
 2. undervest
 3. brystbeskytter for jenter/ damer
 4. maske
 5. hanske
 6. treningsvåpen (sabel/ florett)

«Treningskonkurranse-utstyr» består av:

 1. florett/ sabel-lamé (metallvest/jakke)
 2. konkurransevåpen (sabel/ florett)
 3. kroppsledning
 4. maske-ledning (sabel)
 5. fektebukse
 6. FIE 800N hanske (sabel)

For trening kan 350N utstyr brukes, men med 800N undervest for ungdom og voksne, dvs. f.o.m. året de fyller 13 år.  For danske og svenske sabel/ florettstevner er det påkrevd med FIE utstyr (800N/ 1600N) for enkelte ungdomsklasser, samt for kadett (15-17 år), junior (17-19 år) og senior (20 år og over) og de forskjellige veteran-klassene.

Klubben har noe utstyr til salgs (kun til medlemmer) og man kan også kjøpe direkte fra utenlandske produsenter/ leverandører:

 • PBT Budapest, Ungarn (har også forhandler i Woking, England)
 • Leon Paul, London, England
 • Allstar/ Uhlmann, Tyskland (også forhandler i England)
 • Blades Brand, England
 • Prieur, Frankrike
 • Negrini, Italia

Alle som deltar på Krs FKs ordinære treninger må ha fektelisens/ forsikring, og må følge både klubbens sikkerhetsregler og fekteforbundets sikkerhetsreglement (se http://www.fekting.no)