NYHETER

Uttatt til senior sabel-EM 2018

Gratulerer til tidligere Krs FK-fekter Andjelika Pejic (18), som er tatt ut til Serbias senior damelandslag for Fekte-EM 2018

Screenshot 2018-06-14 at 13.38.49.pngAndjelika startet med sabelfekting i Krs FK i 2014, etter skolekurs høsten 2012 , støttet av Kristiansand Idrettsråds «Storby-prosjekt».  Hun har nylig flytte tilbake til Serbia, der hun skal starte universitetsstudier til høsten.

Andjelika har tidligere deltatt i kadett-EM i 2016, og dette er første gang hun deltar i seniorklassen, der hun skal fekte både i individuell klasse og lagfekting.

Vi i Krs FK er stolte og glade på Andjelikas vegne over støtten hun får fra serbisk fekteforbund, og mulighetene i Serbia til å utvikle seg videre i sabelfekting.  Vi ønsker deg et stort lykke til, Andjelika!

Norge har dessverre kun landslag og deltagelse i kårdefekting. For sabel – og florettfekting pleier vi derfor å heie på våre nordiske naboer, f.eks. Danmark som har utviklet florettfektere som har hevdet seg på internasjonalt nivå de siste årene.  Vi heier også på franske og ungarske fektere på bakgrunn av klubbens mangeårige samarbeid med ungarske gjestetrenere, og vennskapsbånd til Orleans fekteklubb.

Video og intervju med Andjelika, fra serbisk damelandslags oppkjøring til EM 2018:

https://www.slobodnaevropa.org/a/29274906.html

Live-sendinger fra fekte-EM 2018:

https://www.eurofencingns2018.com/index.php/en/2015-10-27-07-35-27/live-streaming

 

Reklamer

Fekteutstyr og fektelisens/ forsikring

For å delta på ordinære treninger i Krs FK, må medlemmer som minimum ha grunnutstyr.

For å sparringsfekte med elektronisk scoring må man i tillegg ha «treningskonkurranse-utstyr».

Grunnutstyr består av:

 1. fektejakke
 2. undervest
 3. brystbeskytter for jenter/ damer
 4. maske
 5. hanske
 6. treningsvåpen (sabel/ florett)

«Treningskonkurranse-utstyr» består av:

 1. florett/ sabel-lamé (metallvest/jakke)
 2. konkurransevåpen (sabel/ florett)
 3. kroppsledning
 4. maske-ledning (sabel)
 5. fektebukse
 6. FIE 800N hanske (sabel)

For trening kan 350N utstyr brukes, men med 800N undervest for ungdom og voksne, dvs. f.o.m. året de fyller 13 år.  For danske og svenske sabel/ florettstevner er det påkrevd med FIE utstyr (800N/ 1600N) for enkelte ungdomsklasser, samt for kadett (15-17 år), junior (17-19 år) og senior (20 år og over) og de forskjellige veteran-klassene.

Klubben har noe utstyr til salgs (kun til medlemmer) og man kan også kjøpe direkte fra utenlandske produsenter/ leverandører:

 • PBT Budapest, Ungarn (har også forhandler i Woking, England)
 • Leon Paul, London, England
 • Allstar/ Uhlmann, Tyskland (også forhandler i England)
 • Blades Brand, England
 • Prieur, Frankrike
 • Negrini, Italia

Alle som deltar på Krs FKs ordinære treninger må ha fektelisens/ forsikring, og må følge både klubbens sikkerhetsregler og fekteforbundets sikkerhetsreglement (se http://www.fekting.no)